Laadpaal installatie voor jouw deur

Een elektrische auto dient regelmatig opgeladen te worden. Dit kan bij een openbare laadpaal, maar ook bij jou thuis! Een groot deel van de elektrische auto’s op de markt kunnen opgeladen worden via een standaard 230v stopcontact. Toch is het verstandig om te investeren in een laadpaal installatie voor de deur. Het is ten eerste veel veiliger, omdat de laadpaal thuis wordt aangesloten op een aparte groep. Kies je een laadpaal met Dynamic Load Balancing (DLB)? Dan voorkom je ook nog een stroomstoring! Een andere belangrijke reden om een laadpaal thuis te installeren is de oplaadsnelheid. In sommige gevallen is een laadpaal thuis wel tien keer sneller! En dan hebben we het nog niet eens over de kosten gehad.

Bekijk ons aanbod laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen verkrijgbaar. Maar welke laadpaal past het beste bij jouw behoefte?
Hier vind je alle informatie over ons assortiment:

  • Laadvermogen van 3,7kW tot 11kW
  • Zeer kleine moderne behuizing
  • LED statusindicatie
  • Plug & Charge of autorisatie via RFID
  • Laadvermogen van 3,7kW tot en met 22kW
  • Vaste kabel 1 of 2
  • Full colour 3,5” kleurendisplay
  • Plug & Charge of autorisatie via RFID
  • Laadvermogen van 3,7 kW tot en met 22 kW
  • Voorzien van twee stopcontacten
  • Plug & Charge of autorisatie via RFID
  • Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom

Laadpaal thuis installeren: de prijs

Wil je een eigen laadpaal laten installeren? Dan dien je rekening te houden met een aantal prijsbepalende factoren. Wat is bijvoorbeeld de laadcapaciteit van je elektrische auto? En ga je voor een laadpaal of wallbox, die aan de muur wordt bevestigd? Daarnaast is een laadpaal met het Dynamic Load Balancing systeem duurder dan eentje die dit niet heeft. De kosten van een laadpaal zijn dus afhankelijk van jouw situatie en het aantal kilometers dat je rijdt per jaar. Dat neemt niet weg dat elektrisch rijden en een laadpaal installatie thuis de groenste en goedkoopste optie is. Zelfs de duurste laadmethode is ongeveer net zo duur als tanken bij het tankstation. Benieuwd naar de kosten voor installatie van een laadpaal aan huis? Vraag dan een offerte aan.

Geld besparen met een laadpaal installatie aan huis

Bij een openbaar laadpunt wordt ook het gebruik en onderhoud doorberekend in de prijs per kWh. Dit kan wel oplopen tot €0,60 per kWh. Bij thuisladen betaal je de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier: dit is ongeveer €0,23 per kWh. In de praktijk maak je ook gebruik van publieke laadpalen en snellaadpalen. Omgerekend kost elektrisch rijden 6 cent per kilometer. Ter vergelijking: een benzineauto kost gemiddeld 14 cent per kilometer.

Vakkundige installateurs voor een laadpaal thuis

Kies je voor Laadpaal Nederland, dan komt jouw laadpaal inclusief installatie (exclusief graafwerk) door heel Nederland. De installateur die de laadpaal thuis komt plaatsen is geselecteerd op ervaring en vakkundigheid. Je kunt onze gecertificeerde installateur tussen 8.00 en 9.00 uur in de ochtend verwachten. Na deze installatiedag kun je profiteren van je laadpaal installatie aan huis. Mochten er zich problemen voordoen, dan komt onze installateur kosteloos langs. Dankzij ons gratis serviceplan betaal je tien jaar lang géén voorrij-, arbeid of transportkosten. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden vrijblijvend al je vragen!

Laat een bericht achter

Vragen over onze laadpalen of vrijblijvend een offerte aanvragen? Laat je contactgegevens hiernaast achter en we nemen ze spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.